نقدم اليكم اليوم فى جمالك سيدتى طريقة عمل الكوسه المصريه التى لا يخلو منها اى منزل و بالهنا و الشفا
مكونات الكوسة بالأصول المصريه
.
- ½ كيلو كوسة مقشرة ومقطعة حلقات سميكة
- 3 ثمرات طماطم مضروبة بالخلاط ومصفاه
- بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
- 5 فصوص ثوم مهروس
- ملعقة كبيرة زبدة
- كوب مرق
- ملح وفلفل اسود حسب الحاجةالخطوات
خطوات عمل الكوسة بالأصول المصريه
- نقوم بتشويح البصل والثوم فى الزبدة حتى يذبلوا
- نضيف عصير طماطم وندعها تتسبك
- نضيف ملعقة كبيرة طماطم بيوريه للصلصة قبل انتهاء التسبيك بقليل
- نضيف الكوسة والملح والفلفل الاسود والمرق وعندما تبدأ فى الغليان نهدئ الشعلة حتى تمام النضج